Hoppa till innehåll
Open navigation

Chokladkaffemuffins med banan och jordnötssmör

Jag har ett flertal smakkombinationer som jag tycker är lite sådär extra goda. En av dessa kombinationer är, som ni kan se i rubriken, choklad + Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag har ett flertal smakkombinationer som jag tycker är lite sådär extra goda. En av dessa kombinationer är, som ni kan se i rubriken, choklad + banan + jordnötssmör! Först har jag gjort chokladmuffins, där jag “gömt” ett part skivor av banan i och toppat med en klick hemmagjort jordnötssmör. Dessutom har jag smaksatt det hela med lite kaffe! Vill man byter man ut jordnötssmöret mot något annat nötsmör. Kanske nutella? Vill man lyxa till det serverar man muffinsen med en klick grädde och toppar med några skivor banan.
 
 
Chokladkaffemuffins med banan och jordnötssmör - Baka Sockerfritt
 
 
Chokladkaffemuffins med banan och jordnötssmör – 4 stycken

20 gram smör
1 ägg
1 msk vispgrädde
½ dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
ca 2 msk sötströ
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 tsk hett vatten
1 krm snabbkaffepulver

25 gram jordnötssmör
8 skivor banan

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och blanda hett vatten med kaffepulver. Blanda de torra ingredienserna med varandra (söta efter smak). Rör ner ägg, kaffe och smör. Fördela hälften av smeten i muffinsformar och toppa med två skivor banan. Fördela över resten av smeten och toppa tillsist med jordnötssmör (tips är att värma jordnötssmöret lite mjukt i mikron). Grädda mitt i ugnen i ca 13 minuter.

Chokladkaffemuffins med banan och jordnötssmör - Baka Sockerfritt

Chokladkaffemuffins med banan och jordnötssmör - Baka Sockerfritt