Hoppa till innehåll

Chokladkaka med dadelsirap

Kommer ni ihåg att jag köpte hem dadelsirap för ett par veckor sedan? Den är redan slut och en ny burk är införskaffad. Jättegott att baka med, ha som tillbehör (istället för Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Kommer ni ihåg att jag köpte hem dadelsirap för ett par veckor sedan? Den är redan slut och en ny burk är införskaffad. Jättegott att baka med, ha som tillbehör (istället för honung exempelvis) och framförallt toppa jordgubbar med! Jag ska testa att göra egen dadelsirap, och självklart kommer jag att berätta hur det gick! Dagens recept är mitt tredje recept innehållande just denna sirap (se även Choklad-mugcake med dadelsirap och Körsbärskaka med dadelsirap), och är en chokladkaka! Inget smör behövs (om man inte vill såklart), utan det räcker bra med ägg samt sirapen, som dessutom gör det extra saftigt. Dadelsirapen skulle jag säga påminner om den mörka sirapen i smaken och passar mycket bra i bakverk om man tål kolhydrater!
 
 
Chokladkaka med dadelsirap - Baka Sockerfritt
 
 

Chokladkaka med dadelsirap

1 ägg
½ dl mandelmjöl
2 msk pofiber
2 msk riven kokos
2 msk hasselnötsmjöl
2 tsk kokosmjöl
1 msk sötströ
1 ½ msk kakao
20 gram dadelsirap

Sätt ugnen på 175 grader.  Blanda de torra ingredienserna med varandra. Rör ner ägg och dadelsirap och blanda noga. Fördela smeten i en smord och bröad springform (12 cm). Grädda mitt i ugnen i ca 15-17 minuter. Låt kakan svalna och servera gärna med grädde eller glass!

 

Chokladkaka med dadelsirap - Baka Sockerfritt