Hoppa till innehåll

Chokladkaka med kaffefrosting

Ibland roar jag mig med att baka om mina gamla recept. Lite finslipning av bakverk kan man säga! Jag vet att min chokladkaka med kaffe har varit mycket uppskattad, så det blev att göra om den.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Ibland roar jag mig med att baka om mina gamla recept. Lite finslipning av bakverk kan man säga! Jag vet att min chokladkaka med kaffe har varit mycket uppskattad, så det blev att göra om den igen! Men den var såpass bra att jag knappt gjorde om något alls. Varför ändra något perfekt, haha? Grunden är alltså en chokladkaka, vilken jag efter gräddning har toppat med en frosting av mascarpone som jag smaksatt med kaffe. Jag föredrar mina frostingar/toppingar med mascarpone som bas, då det har en väldigt mild och rund smak. Det går så klart att använda något annat om man önskar, låt säga creme cheese, men då blir förstås smaken något annorlunda. 
 
 
 Chokladkaka med kaffefrosting - Baka Sockerfritt

 

Chokladkaka med kaffefrosting

Chokladkaka:
25 gram smör

1 ägg
1 dl mandelmjöl
2 msk riven kokos
1 ½ msk sötströ
½ – 1 msk kakao
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Kaffefrosting:
80 gram mascarpone

½ msk sötströ
½ msk hett vatten
1 ½ krm snabbkaffepulver
1 krm vaniljpulver

Chokladkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och vispa ägget pösigt. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt ägg och smör. Fördela smeten i en smord och bröad (med riven kokos) springform av mindre storlek (12 cm). Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. Låt kakan svalna.

Kaffefrosting
Blanda hett vatten med kaffe. Rör ut detta med resterande ingredienser. Fördela frostingen över chokladkakan.

 
 
Chokladkaka med kaffefrosting - Baka Sockerfritt
 
Chokladkaka med kaffefrosting - Baka Sockerfritt
 
Chokladkaka med kaffefrosting - Baka Sockerfritt