Hoppa till innehåll
Open navigation

Chokladkaka med kikärtor och mascarpone

Nu är det inte lång tid kvar av uppsatsskrivandet! Helt galet att det snart är sommar. Redan inom en vecka ska uppsatsen in för slutseminariet, och därmed ska 100% av uppsatsen vara klar. Sedan.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Nu är det inte lång tid kvar av uppsatsskrivandet! Helt galet att det snart är sommar. Redan inom en vecka ska uppsatsen in för slutseminariet, och därmed ska 100% av uppsatsen vara klar. Sedan får man såklart tusen olika saker tillsagda som ska åtgärdas, men det är en annan femma.
 
Idag blev det ett kort (vi kör alltid på korta, men effektiva!) pass med uppsatsskrivande i skolan. Nu har jag landat hemma, men ska snart bege mig till stan igen för en latte (macchiato of course), ett steppass och en middag på en indisk restaurang (my favorite).
 
Ni som följer mig på instagram kanske har sett att jag äntligen testat på att baka med både bönor och kikärtor (sådana som redan är kokta, dvs. inte en hårda varianten). Det kan för din oinsatte låta knasigt, men det är i varje fall en utmärkt kakingrediens! Det är väl inte konstigare än att ha morot i kakor (morotsmuffins)?. Speciellt chokladsmaken tycker jag passar bra med dessa ingredienser, så idag bjuder jag på en riktigt chokladig kaka med kikärtor samt mascarpone för att göra det hela extra krämigt! Toppa kakan med massor av grädde eller glass, och kanske en eller annan jordgubbe för att fira in värmen!
 
 
Chokladkaka med kikärtor och mascarpone - Baka Sockerfritt


Chokladkaka med kikärtor och mascarpone

80 gram kikärtor
1 ägg
50 gram mascarpone
1 msk mjölk/grädde
2 msk riven kokos
2 msk hasselnötsmjöl
1 msk mandelmjöl
ca 3 msk sötströ
ca 2 msk kakao
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa kikärtor tillsammans med ägget. Blanda därefter ner resterande ingredienser och blanda noga. Söta eventuellt mer, alternativt med honung eller banan. Bröa en liten springform av mindre storlek (12 cm) med riven kokos och häll ner smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna och gärna stå över natten. Servera med grädde eller glass!
 

Chokladkaka med kikärtor och mascarpone - Baka Sockerfritt

Chokladkaka med kikärtor och mascarpone - Baka Sockerfritt