Chokladkaka med kokostäcke
Här kommer en gammal klassiker som jag gjort om till ett mer LCHF-vänligt recept. Nötmjöl och stevia strö är det som gäller! Och lika smarrigt är det också, kan det bli mycket.. Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2013/01/SAM_0526.jpg)
50 minuter
Kategorier: Choklad, Low carb/LCHF
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
Chokladkaka
- 20 gram smör
- ½ st ägg
- 1 msk vispgrädde
- ½ dl mandelmjöl
- 1 msk kokosmjöl
- 3½ msk stevia strö
- ½ tsk bakpulver
- ½ krm vaniljpulver
- ca 2 tsk kakao smaka av
- 10 gram grovhackad mörk choklad
- ev. 1 tsk starkt kaffe
Kokostäcke
- 1 dl riven kokos
- 20 gram smör
- 2 msk grädde
- 1½ msk stevia strö
- ½ krm vaniljpulver
Instruktioner
Chokladkaka
- Smält smöret. Hacka chokladen och blanda med övriga torra ingredienser.
- Rör ner ett halvt ägg och sedan även smöret och grädden. Blanda även ner kaffet om så önskas och häll i en bröad (mandelmjöl) 12 cm stor springform
Kokostäcke
- Smält smöret tillsammans med grädden. Rör ner vaniljpuler, stevia strö och den rivna kokosen
- Grädda först chokladkakan utan kokostäcke i nedre delen av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter (kakan kan vara ganska lös, men det brukar gå bra ändå. För min del gör det inget att kokostäcket sjunker ner i kakan).
- Lägg på kokostäcket och sätt in i 10 minuter till.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!