Hoppa till innehåll

Chokladkaka med kokostäcke

Här kommer en gammal klassiker som jag gjort om till ett mer LCHF-vänligt recept. Nötmjöl och stevia strö är det som gäller! Och lika smarrigt är det också, kan det bli mycket.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
50 minuter
Inga röster än
Kategorier: Choklad, Low carb/LCHF
Portioner: 3 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Chokladkaka

Kokostäcke

Instruktioner

Chokladkaka

  • Smält smöret. Hacka chokladen och blanda med övriga torra ingredienser.
  • Rör ner ett halvt ägg och sedan även smöret och grädden. Blanda även ner kaffet om så önskas och häll i en bröad (mandelmjöl) 12 cm stor springform

Kokostäcke

  • Smält smöret tillsammans med grädden. Rör ner vaniljpuler, stevia strö och den rivna kokosen
  • Grädda först chokladkakan utan kokostäcke i nedre delen av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter (kakan kan vara ganska lös, men det brukar gå bra ändå. För min del gör det inget att kokostäcket sjunker ner i kakan).
  • Lägg på kokostäcket och sätt in i 10 minuter till.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!