Hoppa till innehåll

Chokladkaka med zucchini

Har ni bakat med zucchini någon gång? Det hade inte jag tills i förra veckan! Zucchini gör kakan saftig och bidrar med en härlig konsistenes. Och inte “smakar det grönsak” heller!.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Har ni bakat med zucchini någon gång? Det hade inte jag tills i förra veckan! Zucchini gör kakan saftig och bidrar med en härlig konsistenes. Och inte “smakar det grönsak” heller! Speciellt gott tycker jag att det var i kombination med choklad. Testa vet jag!
 
Zucchini (squash) är en utmärkt ingrediens om man väl minska sitt intag av kolhydrater. Zucchini är riktigt kalorisnål (ca 15 kcal per 100 gram) och innehåller endast ca 2 gram kolhydrater per 100 gram.
 
 
Chokladkaka med zucchini - Baka Sockerfritt
 

Chokladkaka med zucchini

40 gram finriven zucchini
1 ägg
1 dl mandelmjöl
2 msk riven kokos
2 msk pofiber
2 msk sötströ
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 msk hett vatten
½ tsk snabbkaffepulver

Sätt ugnen på 175 grader. Finriv en bit tvättad zucchini så att du får 40 gram zucchiniriv. Blanda hett vatten och kaffepulver. Blanda alla torra ingredienser med varandra och rör därefter ner ägg, zucchini valfri mängd av kaffet (jag använder ca 2/3 av kaffet). Fördela smeten i en smord och bröad spring form (12-cm). Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter.

 

Chokladkaka med zucchini - Baka Sockerfritt