Chokladkola med puffat ris
Ojojoj, så goott!! Det här tycker jag blev så där ruskigt bra att jag genast ville äta upp alla på en gång. Och genast bestämde mig att detta dessutom är ett måste på.. Läs mer

Ojojoj, så goott!! Det här tycker jag blev så där ruskigt bra att jag genast ville äta upp alla på en gång. Och genast bestämde mig att detta dessutom är ett måste på julgdodisbordet (mvh, julälskare). Jag gjorde alltså chokladkola med puffat ris. Väldigt enkelt – och som jag skrivit – väldigt gott.
Chokladkolamassan behöver bara sjuda några minuter, och därefter rörs puffat ris ned. Det puffade riset gör att kolan blir lite lättare/luftigare i sin konsistens/mastighet. Och det passar väldigt bra till! Jag får redan massa ideer till liknande kolor fast med andra smaksättningar. Typ kardemumma eller saffran. *Dreglar redan*
Chokladkola med puffat ris – 6 bitar
50 gram smör
1 dl puffat ris (rostat)
1/3 dl fibersirap gold
1 msk kakao
1 msk sötningsströ
Lägg smör, fibersirap, kakao och sötningsströ i en kastrull och koka upp. Sjud i drygt fem minuter under omrörning tills smeten tjocknat en aning. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner puffat ris. Fördela i en lite form klädd med bakplåtspapper. Låt stelna och skär i bitar.


