Hoppa till innehåll
Open navigation

Chokladkola, utan tillsatt socker

    Jag gör en hel del kola utan tillsatt socker under dessa juldagar. Det är verkligen en ny favorit här hos mig! Roligt är det också att det går att variera smaken på kolorna till.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Chokladkola, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

 

 

Jag gör en hel del kola utan tillsatt socker under dessa juldagar. Det är verkligen en ny favorit här hos mig! Roligt är det också att det går att variera smaken på kolorna till det man tycker om och experimentera med nya. Jag tycker det är lätt att göra dessutom – det som tar tid är att det ska sjuda tills smeten blir riktigt tjock och trögflytande. Denna gången smaksatte jag det hela med kakao för att få en härlig chokladkola. Den blev gudomlig! Tyvärr åt Artur upp dom sista… Men, men, jag får väl göra nya snart igen!

Om man önskar strös det lite flingsalt på chokladkolorna. Det blir även urtjusigt att slå in dom i smörgåspapper/bakplåtspapper och kanske knyta ett litet snöre runt båda ändar. Och varför inte servera eller ge bort dom till jul?

Spana gärna in min saffranskola och smörkola också!

 

Chokladkola, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

 

Chokladkola, utan tillsatt socker – ca 10 stycken

40 gram smör
1 ½ dl visgrädde
1 dl fibersirap clear
2-3 tsk kakao

Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Sjud under i ca 50 minuter eller något mer, rör om då och då. Smeten ska vara tjock och trögflytande. Klä en liten form med bakplåtspapper och häll i kolan. Låt stelna i kylskåp under ett par timmar. Skär i bitar av önskad storlek. Förvara i kylskåp.

 

 

Chokladkola, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

Chokladkola, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt