Chokladmazarinrutor
Jag har tidigare gjort schackrutor, och det är faktiskt en av mina favoritsmåkakor. Jag har nu gjort en liknande kaka, fast med den ljusa delen smaksatt med någon droppa Läs mer

25 minuter
Kategorier: Choklad, Low carb/LCHF
Servings: 7 kakor
Ingredienser
Kakdeg:
- 25 gram rumsvarmt smör
- 1 dl mandelmjöl
- ½ msk kokosmjöl
- 1 msk Bake protein eller liknande
- 1 ½ msk sockerersättning
Smaksättning:
- 2/3 tsk kakao
- 1 droppe bittermanelarom
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla inmgredienser till kakdegen.
- Dela degen i två lika stora delar. Blanda kakao i den ena degen och bittermanelarom i den andra.
- Dela de två olikla degarna i ytterligare två delar och gör fyra lika långa längder utav de fyra degdelarna. Lägg en chokladlängd bredvid en ljus, och en ljus på den mörka, så att det bildar ett schackmönster.
- Skär längden i ca sju bitar och platta ut dem något på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Håll noga koll så kakorna inte bränns! Låt dom svalna.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!