Hoppa till innehåll
Open navigation

Chokladmazarinrutor

Jag har tidigare gjort schackrutor, och det är faktiskt en av mina favoritsmåkakor. Jag har nu gjort en liknande kaka, fast med den ljusa delen smaksatt med någon droppa bittermandelarom. Choklad.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag har tidigare gjort schackrutor, och det är faktiskt en av mina favoritsmåkakor. Jag har nu gjort en liknande kaka, fast med den ljusa delen smaksatt med någon droppa bittermandelarom. Choklad och mazarinsmak är en ljuvlig kombination!
25 minuter
Inga röster än
Kategorier: Choklad, Low carb/LCHF
Portioner: 7 kakor
Författare: admin

Ingredienser 

Kakdeg:

  • 25 gram rumsvarmt smör
  • 1 dl mandelmjöl
  • ½ msk kokosmjöl
  • 1 msk Bake protein eller liknande
  • 1 ½ msk sötströ

Smaksättning:

  • 2/3 tsk kakao
  • 1 droppe bittermanelarom

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla inmgredienser till kakdegen.
  • Dela degen i två lika stora delar. Blanda kakao i den ena degen och bittermanelarom i den andra.
  • Dela de två olikla degarna i ytterligare två delar och gör fyra lika långa längder utav de fyra degdelarna. Lägg en chokladlängd bredvid en ljus, och en ljus på den mörka, så att det bildar ett schackmönster.
  • Skär längden i ca sju bitar och platta ut dem något på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Håll noga koll så kakorna inte bränns! Låt dom svalna.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!