Hoppa till innehåll
Open navigation

Chokladmazarinrutor

Jag har tidigare gjort schackrutor, och det är faktiskt en av mina favoritsmåkakor. Jag har nu gjort en liknande kaka, fast med den ljusa delen smaksatt med någon droppa Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag har tidigare gjort schackrutor, och det är faktiskt en av mina favoritsmåkakor. Jag har nu gjort en liknande kaka, fast med den ljusa delen smaksatt med någon droppa bittermandelarom. Ni som har följt mig länge vet att jag tycker att choklad och mazarinsmak är en ljuvlig kombination. Jag hade även i en matsked Bake Protein (vilket inte är ett måste, det går bra att byta mot en passande mängd av en annan torr ingrediens). Jag kan lova att kakan blev populär här hemma!
 
 

Chokladmazarinrutor - Baka Sockerfritt
 
Chokladmazarinrutor – ca 7 kakor

Kakdeg:
25 gram rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
½ msk kokosmjöl
1 msk Bake protein
1 ½ msk sötströ

Smaksättning:
2/3 tsk kakao
1 droppe bittermanelarom

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla inmgredienser till kakdegen. Dela degen i två lika stora delar. Blanda kakao i den ena degen och bittermanelarom i den andra. Dela de två olikla degarna i yttelriagre två delar och gör fyra lika långa längder utav de fyra degdelarna. Lägg en chokladlängd bredvid en ljus, och en ljus på den mörka, så att det bildar ett schackmönster. Skär längden i ca sju bitar och platta it dem något på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Håll noga koll så kakorna inte bränns! Låt dom svalna.

Chokladmazarinrutor - Baka Sockerfritt