Hoppa till innehåll
Open navigation

Chokladmousse – raw

En underbar dessert, som även passar fint som mellanmål är denna hälsosamma raw chokladmousse! Moussen är härligt len och krämig och smakar mycket av choklad. Den har en bas av Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

En underbar dessert, som även passar fint som mellanmål är denna hälsosamma raw chokladmousse! Moussen är härligt len och krämig och smakar mycket av choklad. Den har en bas av avokado (vilket jag använder relativt ofta i mina bakverk) och dadlar. Den här moussen går fort att göra och rekommenderas verkligen om du vill ha något som ska vara både supergott och väldigt lättgjort. 

 
Idag är det för det första helg, men också dagen efter min sista dag på mitt jobb! Egentligen är första dagen på föräldraledigheten på måndag, men på något vis kan jag ändå se att den är idag. Mitt nya liv har ju börjat! Jag började denna underbara dag med att åka till stan och äta frukost och gå en promenad med en vän (jag har ju tjatat om att vilja äta frukost ute hela tiden under “ledigheten), och fortsatte sedan med mathandling, catering och bloggande. Ikväll ska jag på födelsedagsmiddag då min svåger fyller år!
 
 
Chokladmousse - raw - Baka Sockerfritt
 

Raw chokladmousse – 1 portion

1 avokado
30 gram färska dadlar, utan kärna
2 msk raw kakao
½ msk agavesirap
1 ½ msk vatten
½ krm vaniljpulver

Mixa samman alla ingredienser. Söta efter smak med agavesirap/honung. För en lösare mousse tillsätts mer vatten.

Chokladmousse - raw - Baka Sockerfritt