Chokladmoussetårta på mandelbotten
En jättegod och lyxig chokladmoussetårta som passar utmärkt till.. Läs mer

En jättegod och lyxig chokladmoussetårta som passar utmärkt till festen!
1 timme
Portioner: 12 portioner
Ingredienser
Mandelbotten:
- 80 gram smör
- 2 dl mandelmjöl
- 1 dl sötströ
- ½ dl riven kokos
- 3 msk kokosmjöl
- 2 msk pofiber
- 2 krm vaniljpulver
Chokladmousse:
- 200 gram mörk choklad utan tillsatt socker
- 3 dl vispgrädde
- 2 ½ msk sötning
- ½ tsk vaniljpulver
Instruktioner
Mandelbotten
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser. Fördela kakdegen i botten av en 24-centimeter springform. Grädda bottnen i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna.
Chokladmousse
- Koka upp hälften av grädden. Ta bort kastrullen från plattan. Lägg i chokladen och rör om tills den smälter, och tillsätt sötning.
- Vispa den resterande grädden med elvisp tills konsistensen börjar bli fluffig (vispa inte grädden för hård). Rör ner den vispade grädden i chokladblandningen tills allt har blandats. Låt stå i kyl i cirka en halvtimme.
- Fördela chokladkrämen på den kalla bottnen.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!