Hoppa till innehåll
Open navigation

Chokladmoussetårta på mandelbotten

En jättegod och lyxig chokladmoussetårta som passar utmärkt till.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
En jättegod och lyxig chokladmoussetårta som passar utmärkt till festen!
1 timme
Inga röster än
Kategorier: Choklad, Low carb/LCHF
Portioner: 12 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

Mandelbotten:

Chokladmousse:

  • 200 gram mörk choklad utan tillsatt socker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 ½ msk sötning
  • ½ tsk vaniljpulver

Instruktioner

Mandelbotten

  • Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser. Fördela kakdegen i botten av en 24-centimeter springform. Grädda bottnen i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna.

Chokladmousse

  • Koka upp hälften av grädden. Ta bort kastrullen från plattan. Lägg i chokladen och rör om tills den smälter, och tillsätt sötning.
  • Vispa den resterande grädden med elvisp tills konsistensen börjar bli fluffig (vispa inte grädden för hård). Rör ner den vispade grädden i chokladblandningen tills allt har blandats. Låt stå i kyl i cirka en halvtimme.
  • Fördela chokladkrämen på den kalla bottnen.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!