Hoppa till innehåll
Open navigation

Chokladmoussetårta på mandelbotten

En jättegod och lyxig chokladmoussetårta som passar utmärkt till.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
1 timme
Inga röster än
Kategorier: Choklad, Low carb/LCHF
Portioner: 12 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Mandelbotten:

Chokladmousse:

Instruktioner

Mandelbotten

  • Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser. Fördela kakdegen i botten av en 24-centimeter springform. Grädda bottnen i mitten av ugnen ca 10 minuter. Låt svalna.

Chokladmousse

  • Koka upp hälften av grädden. Ta bort kastrullen från plattan. Lägg i chokladen och rör om tills den smälter, och tillsätt sötning.
  • Vispa den resterande grädden med elvisp tills konsistensen börjar bli fluffig (vispa inte grädden för hård). Rör ner den vispade grädden i chokladblandningen tills allt har blandats. Låt stå i kyl i cirka en halvtimme.
  • Fördela chokladkrämen på den kalla bottnen.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!