Chokladmuffins (á la Marja)
Jag älskar dessa muffins, både själva chokladmuffinsen och den gudomliga chokladsmörkrämen. De liknar lite mina "Devil's food chocolate muffin", men är enligt mig tom snäppet.. Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2013/01/SAM_1881.jpg)
50 minuter
Portioner: 5 muffins
Ingredienser
Muffins
- 70 gram smör
- 1 st ägg
- 25 gram mörk sockerfri choklad
- 1 ½ dl mandelmjöl
- 3 msk riven kokos
- 7 msk sockerersättning
- 1 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
Chokladsmörkräm
- 50 gram smör
- 80 gram mascarpone
- 2 msk sockerersättning
- 30 gram mörk sockerfri choklad
- 1 krm vaniljpulver
- Ev. sockerfri choklad till garnering
Instruktioner
Muffins
- Sätt ungen på 175 grader. Smält smöret försiktigt tillsammans med den mörka chokladen (det går bra att göra detta i micron).
- Blanda alla torra ingredienser med varandra (stevia strö går utmäkt att byta ut mot en liknande sötning). Tillsätt ägget och det smälta chokladsmöret.
- Ställ fem stycken muffinsformar i en muffinsplåt och häll i smeten (alternativt använd dubbla formar). Grädda mitt i ugnen i ca 20-23 minuter. Låt muffinsen svalna medan du gör smörkärmen.
Chokladsmörkräm
- Smält smöret till smörkrämen försiktigt tillsammans med chokladen.
- Tillsätt mascarpone. Rör väl så att alla klumpar försvinner. Tillsätt stevia strö och vaniljpulver och blanda väl
- När chokladmuffinsen svalnat brer eller spritsar du på smörkrämen (är muffinsen varma smälter krämen). Om du vill så använder du en potatisskalare för att hyvla lite choklad på muffinsen!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!