Hoppa till innehåll

Chokladmuffins med banan (glutenfria och utan tillsatt socker)

Jag blev så sugen på saftiga chokladmuffins, att jag genast beslutade mig för att göra några stycken! Här ser ni resultatet, som blev riktigt bra. De innehåller bland annat Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag blev så sugen på saftiga chokladmuffins, att jag genast beslutade mig för att göra några stycken! Här ser ni resultatet, som blev riktigt bra. De innehåller bland annat banan som bidrar med en god smak och sötma, och som samtidigt ger en saftig konsistens på bakverk. Jag har även ett par matskedar rismjöl som jag tycker gör att muffinsen reser sig något mer än annars. Rismjölet går säkerligen att byta ut mot exempelvis havremjöl eller lite extra mandelmjöl. Muffinsen är mejerifria, och om man vill tillsätts med fördel lite grovhackad choklad i smeten (välj gärna en steviavariant). Givetvis går receptet att ökas till fler muffins.
 
 
 
 
Chokladmuffins med banan (glutenfria och utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Chokladmuffins med banan – 4 stycken

2 ägg
150 gram banan (2 små)
2 dl mandelmjöl
2 ½ msk rismjöl
2 msk kakao
2 msk sötströ
2 msk kokosolja
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
ev. 20 gram grovhackad choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg pösigt, smält kokosoljan och mosa banan. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggvispet tillsammans med olja, sötning efter smak och mosad banan. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

 
 
 
 
Chokladmuffins med banan (glutenfria och utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt
 
Chokladmuffins med banan (glutenfria och utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt