Hoppa till innehåll

Chokladmuffins med banan, mejerifria

Vem gillar inte chokladmuffins? Här ser ni ett recept på saftiga chokladmuffins med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Vem gillar inte chokladmuffins? Här ser ni ett recept på saftiga chokladmuffins med banan som dessuom är mejerifria. Banan bidrar till en saftig konsistens och lite sötma. Jag har även ett par matskedar rismjöl som jag tycker gör att muffinsen reser sig något mer än annars. Rismjölet går säkerligen att byta ut mot exempelvis havremjöl eller lite extra mandelmjöl. Pricken över i:et är att tillsätta lite grovhackad choklad i smeten (välj gärna en variant utan tillsatt socker), men det går också bra att utesluta. Givetvis går receptet att ökas till fler muffins.
 
 
 
 

Chokladmuffins med banan, mejerifria - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Chokladmuffins med banan – 4 stycken

2 ägg
150 gram banan (2 små)
2 dl mandelmjöl
2 ½ msk rismjöl
2 msk kakao
2 msk sötströ
2 msk kokosolja
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
ev. 20 gram grovhackad choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg pösigt, smält kokosoljan och mosa banan. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggvispet tillsammans med olja, sötning efter smak och mosad banan. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

 

 

Chokladmuffins med banan, mejerifria - Baka Sockerfritt
 
Chokladmuffins med banan, mejerifria - Baka Sockerfritt