Chokladmuffins med banan
Chokladmuffins som innehåller bland annat banan, vilket bidrar med en god smak och sötma, och som samtidigt ger en saftig konsistens på bakverk. Jag har även ett par matskedar rismjöl som jag.. Läs mer

Chokladmuffins som innehåller bland annat banan, vilket bidrar med en god smak och sötma, och som samtidigt ger en saftig konsistens på bakverk. Jag har även ett par matskedar rismjöl som jag tycker gör att muffinsen reser sig något mer än annars. Rismjölet går säkerligen att byta ut mot exempelvis havremjöl eller lite extra mandelmjöl. Muffinsen är mejerifria.
35 minuer
Portioner: 4 muffins
Ingredienser
- 2 ägg
- 150 gram banan 2 små
- 2 dl mandelmjöl
- 2 ½ msk rismjöl
- 2 msk kakao
- 2 msk sötströ
- 2 msk kokosolja
- 1 tsk bakpulver
- 2 krm vaniljpulver
- ev. 20 gram grovhackad choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg pösigt, smält kokosoljan och mosa banan.
- Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggvispet tillsammans med olja, sötning efter smak och mosad banan.
- Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!