Hoppa till innehåll

Chokladmuffins med hasselnötsfyllning

Jag älskar smakkombinationen hasselnöt och choklad, så här kommer ett smarrigt recept med just dessa ingredienser! Denna ljuvliga skapelse skapade jag faktiskt för någon vecka sedan och bjöd.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag älskar smakkombinationen hasselnöt och choklad, så här kommer ett smarrigt recept med just dessa ingredienser! Denna ljuvliga skapelse skapade jag faktiskt för någon vecka sedan och bjöd på under en fika hemma hos mig. Dessa blev så uppskattade! Hasselnötsfyllningen går bra att byta ut mot min hälsosamma nutella (så god….).  

 
 
Chokladmuffins med hasselnötsfyllning - Baka Sockerfritt
 


Chokladmuffins med hasselnötsfyllning
  6 till 8 stycken

Chokladmuffins:
75 gram smör
3 ägg
50 gram choklad, utan tillsatt socker
2 dl mandelmjöl
3 msk hasselnötsmjöl
2 msk kakao
3 msk kokosmjöl
drygt ½ dl sötströ
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver

Hasselnötsfyllning:
30 gram kokosolja (kan bytas mot smör)
6 msk hasselnötsmjöl
2 msk sötströ
2 tsk kakao
1 krm vaniljpulver
 

Chokladmuffins
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Grovhacka chokladen och blanda med övriga torra ingredienser. Blanda i äggen och det smälta smöret och rör tills att blir välblandat. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter tills muffinsen börjar bli fasta.

Hasselnötsfyllning
Blanda alla ingredienser (denna fyllning går att ersätta med min hälsosamma nutella). Gröp ut en grop i mitten av muffinsen (blanda ev. det som gröpts ut med hasselnötsfyllningen) och lägg fyllningen i gropen. Platta ut det som blir över av fyllningen ovanpå muffinsen.

Chokladmuffins med hasselnötsfyllning - Baka Sockerfritt