Chokladmuffins med jordnötssmör
Jag blev så sugen på att göra om en gammal tidigare goding – min Chocolate peanut butter muffin! Förutom att vara goda är de också saftiga och bakade utan.. Läs mer


Jag blev så sugen på att göra om en gammal tidigare goding – min Chocolate peanut butter muffin! Förutom att vara goda är de också saftiga och bakade utan mjöl. Istället för någon typ av mjöl har dom bland annat osötat jordnötsmör och kikärtor som bas. Kikärtor är toppen att baka med och gör att mjuka bakverk blir saftiga och får en något luftigare konsistens. Perfekt att dessutom blanda med choklad som dominerar smakmässigt. Pricken över i:et i dessa muffins är att toppa dom med grovhackad choklad!

Chokladmuffins med jordnötssmör – 5 muffins
2 ägg
80 gram kikärtor, konserverade
60 gram jordnötssmör, osötad
15 gram choklad utan tillsatt socker
3 msk sockerersättning
2 ½ – 3 msk kakao
1 msk honung/fibersirap gold (går att utesluta)
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Skölj kikärtorna. Lägg alla ingredienser förutom choklad i en bunke och mixa samman noga med en mixer. Fördela smeten i muffinsformar och toppa varje muffins med grovhackad choklad. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.


