Chokladmuffins med jordnötssmör
Chokladmuffins tycker jag nästan alltid går hem. Det är ju så gott! Nedan kan ni spana in goda och saftiga chokladmuffins, vilka är bakade utan något slags mjöl. Basen i dessa är bland annat.. Läs mer

Chokladmuffins tycker jag nästan alltid går hem. Det är ju så gott! Nedan kan ni spana in goda och saftiga chokladmuffins, vilka är bakade utan något slags mjöl. Basen i dessa är bland annat jordnötssmör. Och kikärtor. Både jordnötssmör och kikärtor bidrar till den härliga och mjuka konsistensen! Och nej, det smakar inte kikärtor. Det är bara en toppenbra ingrediens att baka med! I dessa chokladmuffins använder jag färdigköpt jordnötssmör (osötat). Pricken över i:et är att toppa muffinsen med grovhackas choklad. Så gott!
Chokladmuffins med jordnötssmör – 4 muffins
2 ägg
80 gram kikärtor, kokta/konserverade
60 gram jordnötssmör, osötad
10-15 gram choklad, utan tillsatt socker
2 ½ msk kakao
2 msk sötningsströ
½-1 msk honung/fibersirap gold (går att utesluta)
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Skölj kikärtorna. Lägg alla ingredienser förutom choklad i en bunke och mixa samman noga med en mixer. Fördela smeten i muffinsformar och toppa varje muffins med grovhackad choklad. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.