Chokladmuffins med karamell
Chokladmuffins fyllda med karamellsås. Alltså godhetsfaktorn på den! Muffinsen innehåller choklad som jag smält (ger förutom god smak även en saftig kosnistens).. Läs mer


Chokladmuffins med karamell – 4 stycken
Muffins:
2 ägg
60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
35 gram smör
½ dl mandelmjöl
1 ½ msk sockerersättning
½-1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
Karamellfyllning:
1 dl vispgrädde
1 ½ msk fibersirap gold
Muffins
Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad tillsammans med smör försiktigt. Vispa äggen pösigt och rör ner resterande ingredienser till en smet. Fördela i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 12-16 minuter (muffinsen får gärna vara lite kladdiga i mitten).
Karamellfyllning
Sjud grädde och fibersirap till konsistensen tjocknat, ca 30-35 minuter. Får den sjuda för länge (och på för hög värme) kan den separeras.
När muffinsen svalnat något, görs en djup grop i mitten. Fyll med karamellfyllningen.

