Hoppa till innehåll
Open navigation

Chokladmuffins med karamell

        Chokladmuffins fyllda med karamellsås. Alltså godhetsfaktorn på den! Muffinsen innehåller choklad som jag smält (ger förutom god smak även en saftig kosnistens).. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Chokladmuffins med karamell - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Chokladmuffins fyllda med karamellsås. Alltså godhetsfaktorn på den! Muffinsen innehåller choklad som jag smält (ger förutom god smak även en saftig kosnistens) plus lite kakao för en extra fyllig chokladsmak. I varje muffins har jag sen gjort en grop och fyllt denna med en härlig karamellfyllning (enbart två ingredienser). Det kallar jag lyxig chokladmuffins!
 
 
 

Chokladmuffins med karamell – 4 stycken

Muffins:
2 ägg
60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
35 gram smör
½ dl mandelmjöl
1 ½ msk sockerersättning
½-1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Karamellfyllning:
1 dl vispgrädde
1 ½ msk fibersirap gold

Muffins
Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad tillsammans med smör försiktigt. Vispa äggen pösigt och rör ner resterande ingredienser till en smet. Fördela i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 12-16 minuter (muffinsen får gärna vara lite kladdiga i mitten). 

Karamellfyllning
Sjud grädde och fibersirap till konsistensen tjocknat, ca 30-35 minuter. Får den sjuda för länge (och på för hög värme) kan den separeras. 

När muffinsen svalnat något, görs en djup grop i mitten. Fyll med karamellfyllningen.

 

 

Chokladmuffins med karamell - Baka Sockerfritt
 
Chokladmuffins med karamell - Baka Sockerfritt