Chokladmuffins med karamell
Chokladmuffins är gott och karamell lika så. Att slå ihop dessa smaker är minst sagt en bra idé och smaken blir en riktig höjdare! Det jag har gjort är att svänga ihop ett gäng härliga.. Läs mer


Chokladmuffins med karamellfyllning – 4 stycken
Muffins:
2 ägg
60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
35 gram smör
½ dl mandelmjöl
1 ½ msk sötströ
½-1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
Karamellfyllning:
1 dl vispgrädde
1 ½ msk fibersirap gold
Muffins
Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad tillsammans med smör försiktigt. Vispa äggen pösigt och rör ner resterande ingredienser till en smet. Fördela i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 12-16 minuter (muffinsen får gärna vara lite kladdiga i mitten).
Karamellfyllning
Sjud grädde och fibersirap till konsistensen tjocknat, ca 30-35 minuter. Får den sjuda för länge (och på för hög värme) kan den separeras.
När muffinsen svalnat något, görs en djup grop i mitten. Fyll med karamellfyllningen.
