Hoppa till innehåll

Chokladmuffins med karamell

Chokladmuffins är gott och karamell lika så. Att slå ihop dessa smaker är minst sagt en bra idé och smaken blir en riktig höjdare! Det jag har gjort är att svänga ihop ett gäng härliga.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Chokladmuffins är gott och karamell lika så. Att slå ihop dessa smaker är minst sagt en bra idé och smaken blir en riktig höjdare! Det jag har gjort är att svänga ihop ett gäng härliga chokladmuffins med smält choklad (som ger en rätt saftig och luftig konsistens) och därefter gjort en grop i varje muffins som jag fyllt med en karamell/kolafyllning (som bara innehåller två ingredienser). Det är som en extra lyxig chokladmuffins! Perfekt för fikat eller festen.
 
 
 
 
Chokladmuffins med karamell - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Chokladmuffins med karamellfyllning – 4 stycken

Muffins:
2 ägg
60 gram mörk chokladutan tillsatt socker
35 gram smör
½ dl mandelmjöl
1 ½ msk sötströ
½-1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Karamellfyllning:
1 dl vispgrädde
1 ½ msk fibersirap gold

Muffins
Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad tillsammans med smör försiktigt. Vispa äggen pösigt och rör ner resterande ingredienser till en smet. Fördela i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 12-16 minuter (muffinsen får gärna vara lite kladdiga i mitten). 

Karamellfyllning
Sjud grädde och fibersirap till konsistensen tjocknat, ca 30-35 minuter. Får den sjuda för länge (och på för hög värme) kan den separeras. 

När muffinsen svalnat något, görs en djup grop i mitten. Fyll med karamellfyllningen. 

 

 

 

Chokladmuffins med karamell - Baka Sockerfritt