Chokladmuffins med karamellfyllning
Ljuvliga, lite brownieliknande, chokladmuffins fyllda med.. Läs mer

50 minuter
Kategorier: Choklad, Cupcakes & Muffins, Low carb/LCHF
Portioner: 4 muffins
Ingredienser
Muffins:
- 2 ägg
- 60 gram mörk choklad
- utan tillsatt socker
- 35 gram smör
- ½ dl mandelmjöl
- 1 ½ msk sockerersättning
- ½-1 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
Karamellfyllning:
- 1 dl vispgrädde
- 1 ½ msk fibersirap gold
Instruktioner
- Muffins
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad tillsammans med smör försiktigt.
- Vispa äggen pösigt och rör ner resterande ingredienser till en smet.
- Fördela i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 12-16 minuter (muffinsen får gärna vara lite kladdiga i mitten)
- Karamellfyllning
- Sjud grädde och fibersirap till konsistensen tjocknat, ca 30-35 minuter. Får den sjuda för länge (och på för hög värme) kan den separeras.
- När muffinsen svalnat något, görs en djup grop i mitten. Fyll med karamellfyllningen.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!