Hoppa till innehåll

Chokladmuffins med kola

Nu måste jag visa er ett festligt recept på chokladmuffins med kolagömma som jag gjorde häromdagen! Kolan liksom lyfter upp muffinsen och lyxar till den till en hel ny nivå. Ljuvligt! Jag tror.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Nu måste jag visa er ett festligt recept på chokladmuffins med kolagömma som jag gjorde häromdagen! Kolan liksom lyfter upp muffinsen och lyxar till den till en hel ny nivå. Ljuvligt! Jag tror att det minsann är dags att testa att baka massor av nya bakverk med kola.
 
När chokladmuffinsen gräddats klart gör man helt enkelt ett avlångt hål ner i muffinsen och fyller det med kolafyllningen. Kolafyllningen görs enkelt av två ingrdienser – grädde och fibersirap gold. Dock behöver den sjuda ett tag för att få den mer fasta konsistensen (jag körde ca 35 minuter).
 
 
 
 
Chokladmuffins med kola - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Chokladmuffins med kola – 4 muffins

Chokladmuffins:
2 ägg
40 gram smör
1 dl mandelmjöl
ca 2-3 msk mjölk

2 ½ msk sötströ
1 ½ – 2 msk kakao
1 ½ msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver

Karamellfyllning:
1 dl vispgrädde
2 msk fibersirap gold

Kolafyllning
Börja med kolafyllningen då denna tar lite tid. Häll grädde och fibersirap i en kastrull. Låt sjuda på låg värme i ca 35 minuter.

Chokladmuffins
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och vispa ägg pösigt. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggvispet Tillsätt även mjölk och smör. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. 

Gör ett litet och djupt hål i varje muffins och fyll med kolafyllning.

 
 
 
 
Chokladmuffins med kola - Baka Sockerfritt
 
Chokladmuffins med kola - Baka Sockerfritt
 
Chokladmuffins med kola - Baka Sockerfritt