Hoppa till innehåll

Chokladmuffins med Soft Toffee

    Sponsrat inlägg tillsammans med N!CK’S     Chokladmuffins/cupcakes är ett sådant bakverk som alltid passar. Året runt, såväl till vardag som fest. Vill du ha.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Chokladmuffins med Soft Toffee - Baka Sockerfritt
 
 
Sponsrat inlägg tillsammans med N!CK’S
 
 
Chokladmuffins/cupcakes är ett sådant bakverk som alltid passar. Året runt, såväl till vardag som fest. Vill du ha något gott till helgfikan? Detta passar. Vill du ha dom till det stora barnkalaset? Detta passar. Det kan helt enkelt inte bli fel!
 
Mina chokladmuffins tycker jag känns härligt lyxiga och har även en bit kladdig N!CK’S Soft Toffee-bar i sig. Detta gör att muffinsarna har en minst sagt perfekt kombination av att både vara luftig OCH kladdig. Chokladsmaken kommer från en blandning av kakao och mörk choklad utan tillsatt socker från N!CK’S (smält choklad i bakverk är perfekt för att få till både kladdiga och saftiga konsistenser). Sötat har jag som vanligt gjort med Use Like Sugar (från N!CK’S) som efterliknar det vita sockret väldigt bra. Här vill jag också tillägga att själva muffinsen är godast att äta rumstempererad.
 
Chokladfrostingen är egentligen inget måste – muffinsarna är underbara precis som dom är. Men jag ska förstås inte sticka under stol med att frostingen ger det där lilla extra. Frostingen har främst mascarpone (gör att man kan hoppas över den stora mängd florsocker som annars frosting brukar innehålla) samt N!CK’S mörka choklad som bas. Jag har även valt att smaksätta den med kaffe, vilket jag älskar! Men det går också att utesluta.
 
 
Chokladmuffins med Soft Toffee - Baka Sockerfritt
 
 

Chokladmuffins med Soft Toffee – 8 cupcakes

Chokladmuffins:
2 ägg
100 gram smör
50 gram N!CK’S Dark Chocolate
1 ½ dl N!CK’S Use Like Sugar
1 dl mandelmjöl
1 dl potatismjöl
2-3 msk kakao
2 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
2 st N!CK’S Soft Toffee-bar 

Chokladfrosting:
120 gram mascarpone
75 gram N!CK’S Dark Chocolate
50 gram smör

1/3 – ½ dl N!CK’S Use Like Sugar
1 msk starkt kaffe

  

Chokladmuffins
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, ta bort från plattan, lägg ner bitar av N!CK’S-choklad och rör till en slät konsistens. Blanda potatismjöl, mandelmjöl, kakao, bakpulver och vanilj. Vispa ägg och sockerersättning pösigt med elvisp. Blanda ner äggvispet bland de torra ingredienserna tillsammans med det smälta smöret. Fördela i smeten i muffinsformar. Dela varje Soft Toffee-bar i fyra delar och tryck ner i muffinsen och fördela lite smet även ovanför de nedtryckta bitarna så att dessa ligger gömda. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter. Låt svalna.

Chokladfrosting
Smält smör och choklad försiktigt tillsammans i exempelvis mikrovågsugn. Tillsätt mascarpone, kallt kaffe och Use Like Sugar och vispa med elvisp till en slät konsistens. Bre eller spritsa på frostingen (om du spritsar kan du behöva göra extra mycket frosting). Toppa gärna med små bitar av Soft Toffee-bar!

 
 
Chokladmuffins med Soft Toffee - Baka Sockerfritt
 
Chokladmuffins med Soft Toffee - Baka Sockerfritt
 
Chokladmuffins med Soft Toffee - Baka Sockerfritt
 
Chokladmuffins med Soft Toffee - Baka Sockerfritt
 
Chokladmuffins med Soft Toffee - Baka Sockerfritt