Hoppa till innehåll

Chokladmuffins – utan mjöl och tillsatt socker

Den här veckan, precis som de flesta veckor, är rätt intensiv. Men denna skiljer sig på det vis att det händer så spännande och roliga grejor! Igår och idag har jag varit på.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Den här veckan, precis som de flesta veckor, är rätt intensiv. Men denna skiljer sig på det vis att det händer så spännande och roliga grejor! Igår och idag har jag varit på Stockholmsmässan “Allt för hälsan”. SÅ KUL! Alltså det var roligare än jag trodde. Jag fick prata om det jag kan och tror på, samt träffa andra som också är hälsointresserade. Jag har visserligen stått på mässor tidigare, men där har fokuset ofta varit ett annat (exempel att jag föreläst).
 
Dessutom ska jag hinna med en adventsfika med familjen (fast det är idag, en dag innan advent), och bio! Inte helt lätt att få in privatlivet i allt jobb, men samtidigt kan jag inte bortprioritera träffar, egentid och liknande.
 
Men nog snackat om helgen. Nu vill jag påminna om ett härligt recept på chokladmuffins. Utan mjöl – varken när det kommer till vete eller mer hälsosamt mjöl. Istället innehåller de bland annat kikärtor! De smakar verkligen inte av kikärtor, och det är inget man tänker på att det innehåller. Konsistensen är saftig och rätt luftig. Dessutom är de mejerifria.  
 
Jag tycker att det var toppen att toppa varje muffins generöst med hackad choklad. Blir perfekt som brytning med den lite hårdare/segare konsistensen!
 
 
 
 
Chokladmuffins - utan mjöl och tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Chokladmuffins utan mjöl – 4 muffins

2 ägg
100 gram kikärtor, konserverade
10-15 gram valfri choklad (gärna steviachoklad)
2 ½ msk kakao
2 msk kokosolja
2 msk sötströ
½-1 msk honung/fibersirap gold (går att utesluta)
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver


Sätt ugnen på 175 grader. Skölj kikärtorna. Lägg alla ingredienser förutom choklad i en bunke och mixa samman noga med en mixer. Fördela smeten i muffinsformar och toppa varje muffins med grovhackad choklad. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter.

 

 

 

Chokladmuffins - utan mjöl och tillsatt socker - Baka Sockerfritt