Hoppa till innehåll

Chokladmuffins utan mjöl (mejerifria)

Ni har väl inte missat detta ljuvliga recept på chokladmuffins? Det bakas utan mjöl – varken när det kommer till vete eller mera hälsosamma varianter av mjöl. Istället innehåller.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Ni har väl inte missat detta ljuvliga recept på chokladmuffins? Det bakas utan mjöl – varken när det kommer till vete eller mera hälsosamma varianter av mjöl. Istället innehåller muffinsen bland annat kikärtor! De smakar verkligen inte kikärtor, och det är inget man tänker på att det innehåller. Chokladmuffinsens konsistensen är saftig och rätt luftig. Dessutom är de mejerifria (om chokladen du använder är mejerifri).  

Jag tycker att det var toppen att toppa varje muffins generöst med hackad choklad. Blir perfekt som brytning med den lite hårdare/segare konsistensen som (gräddad) grovhackad choklad ger!
 
 
 
 

Chokladmuffins utan mjöl (mejerifria) - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Chokladmuffins utan mjöl – 4 muffins

2 ägg
100 gram kikärtor, konserverade
10-15 gram choklad, utan tillsatt socker (mörk eller ljus efter smak)
2 ½ msk kakao
2 msk kokosolja
2 msk sötningsströ
½-1 msk honung
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Skölj kikärtorna. Lägg alla ingredienser förutom choklad i en bunke och mixa samman noga med en mixer. Fördela smeten i muffinsformar och toppa varje muffins med grovhackad choklad. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter.

 

 

 

Chokladmuffins utan mjöl (mejerifria) - Baka Sockerfritt