Hoppa till innehåll

Chokladmugcake med pumpafrön

Pumpafrö/pumpakärnor är en ingrediens som jag allt mer har börjat.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Pumpafrö/pumpakärnor är en ingrediens som jag allt mer har börjat använda mig utav i min bakning – i både hårda, mjuka och kladdiga kakor. Fröet har en sådan underbar smak! Jag har främst använt det i kombination med chokladsmaken, vilka gifter sig så fint ihop. Nu har jag svängt ihop en snabbgjord mugcake med just chokladsmak och med (bland annat) pumpafrön. Den är dessutom mejerifri! Jag har även använt mig utav vanliga sötmandlar som jag mixar, men det går att ersätta mot ca ½ dl mandelmjöl. Pumpafrön är (som du säkert vet) riktigt hälsosamt, och innehåller bland annat gott om magnesium, järn, zink och vitamin E och B. 100 gram innehåller ca 570 kcal, varav 13 gram kolhydrater.

Idag är det skärtorsdag, och jag tror det är ytterst få som är lika glada över att det är torsdageftermiddag/kväll som jag! Äntligen fyra dagars ledighet 😀 Sedan är det ju en annan sak att jag kommer att hålla på med bakasockerfritt typ 7 timmar per dag, men men, det är det såklart värt.

Chokladmugcake med pumpafrön - Baka Sockerfritt
 
Chokladmugcake med pumpafrön

1 ägg
½ msk olja
1 msk vatten
2 msk pumpafrön
20 gram naturella nötter/mandlar
2 msk riven kokos
1 msk pofiber
ca 2- tsk kakao
4 tsk sötströ
1 krm vaniljpulver

Mixa samman alla ingredienser. Smörj en kopp och häll i smeten. Värm i mikrovågsugn i 1 ½ minut.

 
 
Chokladmugcake med pumpafrön - Baka Sockerfritt