Hoppa till innehåll
Open navigation

Chokladnötpaj – Receptet

Choklad plus paj är lika med sant! Denna chokladnötpaj är hur god som helst och smakar generöst av choklad (innehåller smält choklad). I chokladfyllningen har jag tillsatt en drös med hackade.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Choklad plus paj är lika med sant! Denna chokladnötpaj är hur god som helst och smakar generöst av choklad (innehåller smält choklad). I chokladfyllningen har jag tillsatt en drös med hackade nötter. Själv valde jag mandlar och valnötter, men det är givtevis upp till dig vilka nötter du väljer att använda. Jag gjorde denna lyxiga chokladnötpaj tidigare i veckan och bjöd på en fika med mina föräldrar. Givetvis blev den uppskattad (annars hade jag inte lagt upp den) och jag serverar den med en klick grädde.
 
Jag kan samtidigt tipsa om ett annat chokladigt recept som påminner lite grann om denna. Det är min chokladcheesecake (sååå god) och finns i mitt e-Magasin nummer 2 med tema choklad. 
 
 
Chokladnötpaj - Receptet - Baka Sockerfritt
 
 

Chokladnötpaj

25 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk sötströ

Nötfyllning
35 gram mandlar/nötter

25 gram choklad utan tillsatt socker
15 gram smör
1 ägg
2 msk riven kokos
1  ½ msk sötströ
ev. 1 tsk kakao 

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser med varandra. Tilllsätt smör och blanda till en deg. Tryck ut på botten och några centimeter upp på kanten av en 12-centimeters form.

Nötfyllning
Smält smör tillsammans med choklad (försiktigt). Vispa ägg pösigt med en elvisp och hacka mandlar/nötter. Blanda alla ingredienser med varandra. Tillsätt eventuellt mer kakao för en kraftigare chokladsmak. Häll fyllningen i springformen. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 15-20 minuter.

 

Chokladnötpaj - Receptet - Baka Sockerfritt

Chokladnötpaj - Receptet - Baka Sockerfritt
 
Chokladnötpaj - Receptet - Baka Sockerfritt