Chokladpannacotta
Fräsch och lättgjord dessert med en mild och mjuk chokladsmak. Här har jag använt Läs mer

Fräsch och lättgjord dessert med en mild och mjuk chokladsmak. Här har jag använt chokladdryckpulver för att få till chokladsmaken och sötat med steviadroppar.
På bilderna ser ni att jag toppat pannacottan med mosade hallon (som jag sötat något), men det är helt valfritt och går givetvis bra att ersätta mot något annat.


10 minuter + tid för att stelna
Kategorier: Äggfritt, Choklad, Efterrätter, Low carb/LCHF, Nötfritt
Portioner: 2 portioner
Ingredienser
- 1 st gelatinblad
- 2 ½ dl vispgrädde
- 1 msk chokladdryckpulver
- 20 steviadroppar vanilj eller annan valfri sötning
Instruktioner
- Lägg gelatinbladet i kallt vatten i fem minuter.
- Koka upp grädden och rör noga ner chokladpulver och steviadroppar. Ta bort från plattan.
- Krama ut vattnet ur gelatinbladet och rör ner tills det löst upp sig. Fördela i glas.
- Låt stå kallt i minst fyra timmar, eller tills konsistensen är helt stelnad. Toppa med valfri topping.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!