Hoppa till innehåll

Chokladpannacotta

Spana in denna fräsha dessert bestående av chokladpannacotta! Lättgjord och med en mild och mjuk chokladsmak. Chokladsmaken har jag fått till genom att faktiskt använda mig av ett.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Spana in denna fräsha dessert bestående av chokladpannacotta! Lättgjord och med en mild och mjuk chokladsmak. Chokladsmaken har jag fått till genom att faktiskt använda mig av ett chokladdrycksulver (jag körde från Nutri-Nick, men det går säkerligen att använda annat eller köra en blanding av kakao och valfri sötning). Himla smidigt! Chokladdryckspulvret är relativt kraftigt i sin smak (om man jämför med typ oboy), så jag valde att kompletera med vaniljsmaksatta steviadroppar.

På bilderna ser ni att jag toppat pannacottan med mosade hallon (som jag sötat något), men det är helt valfritt och går givetvis bra att ersätta mot något annat. Kanske en blåbärsröra, hyvlad choklad eller kakbitar? 
 
 
 
 
Chokladpannacotta - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Chokladpannacotta – 2 till 3 portioner

1 gelatinblad
2 ½ dl vispgrädde
1 msk chokladdryckpulver
20 steviadroppar, vanilj (eller annan valfri sötning)

Lägg gelatinbladet i kallt vatten i fem minuter. Koka upp grädden och rör noga ner chokladpulver steviadroppar. Ta bort från plattan. Krama ut vattnet ur gelatinbladet och rör ner tills det löst upp sig. Fördela i glas. Låt stå kallt i minst fyra timmar, eller tills konsistensen är helt stelnad. Toppa med valfri topping. Jag kör med mosade hallon som jag sötat med lite sukrin gold.

 

 

 

Chokladpannacotta - Baka Sockerfritt
 
Chokladpannacotta - Baka Sockerfritt
 
Chokladpannacotta - Baka Sockerfritt