Hoppa till innehåll

Chokladplattor med naturlig dekoration

Jag har gjort en sådan fin liten gåva! Gåvan kan ni se nedan, och är inget mindre än chokladplattor. Väldigt enkelt att göra, men känns samtidigt fantastiskt lyxigt. Det som behövs är.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag har gjort en sådan fin liten gåva! Gåvan kan ni se nedan, och är inget mindre än chokladplattor. Väldigt enkelt att göra, men känns samtidigt fantastiskt lyxigt. Det som behövs är liksom choklad av valfri sort, och någon snygg och trevlig dekoration att pimpa chokladplattorna med. 
 
Som ni ser på bilderna är mina chokladplattor dekorerade med färgglada små vackra “bitar”. Det rosa/röda samt mörkblå är en naturlig dekoration från Dr. Oetker bestående av frystorkade bär (består utav 100% jordgubbhallon respektive blåbär). När jag först upptäckte denna produkt blev jag jätteglad! Det är en sådan produkt jag inte visste att jag saknade, men som jag nu alltid kommer att ha hemma. Förutom dekoration på bakverk (inte bara choklad, utan på tårtor, bakelser och pajer), tänker jag mig den på exempelvis på mina smoothies och chipaudding! Det måste ju vara den perfekta dekorationen för matfotografering dessutom! Helt plötsligt blev det lite lättare att ta fina foton. *Fotonörden inom mig dansar en glädjedans* Den naturlig dekorationen finns i vanliga livsmedelsbutiker och kostar drygt 30 kronor. 
 
 
 
Chokladplattor med naturlig dekoration - Baka Sockerfritt
 
 
Chokladplattor – ca 10 stycken
 
100 gram mörk choklad, gärna utan tillsatt socker
Dekoration så som: Naturlig blåbär/hallon/jordgubbs dekoration från  Dr. Oetker, pumpafrön, russin och små chokladbitar

Smält chokladen (över vattenbad, eller i mikrovågsugn i en passande skål). Gör runda plattor av chokladen med hjälp av en sked på ett bakplåtspapper. Dekorera med naturlig blåbär/hallon/jordgubbs dekoration, pumpafrön, samt annat du tycker passar! Låt stelna i kylskåp.
 
 
Detta inlägg har jag fått möjlighet att publicera tillsammans med Dr. Oetkers Naturliga Dekoration!
 
 
Chokladplattor med naturlig dekoration - Baka Sockerfritt
 
Chokladplattor med naturlig dekoration - Baka Sockerfritt