Hoppa till innehåll
Open navigation

Chokladplattor med valnötter och honung

Jag kom just hem från ett friskispass som jag körde efter jobbet. Idag blev det ett efterlängtat steppass! Det har inte blivit mycket av step under sommaren (som varje sommar), eftersom det.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag kom just hem från ett friskispass som jag körde efter jobbet. Idag blev det ett efterlängtat steppass! Det har inte blivit mycket av step under sommaren (som varje sommar), eftersom det knappt funnits några att gå på. Men nu börjar dessa äntligen återkomma på schemat! Hoppas bara att passen tidsmässigt går att matcha med jobbet. Det är tokigt hur roligt jag tycker det  är att träna denna träningsform, och jag är väldigt glad över att jag faktiskt funnit en träning som jag tycker är så rolig, och tom kan längta till!
 
Men nu vill jag dela med mig utav ett litet recept. Tidigare idag skrev jag om att jag testat att rosta nötter med salt, och det har jag använt mig av i nedanstående chokladplattor! Det går självklart bra att använda en annan nöt eller naturella valnötter. Dessa chokladplattor tycker jag dessutom är perfekta att ge bort! De blir alltid uppskattade, samtidigt som de är smarriga och enkla att göra.
 
 
Chokladplattor med valnötter och honung - Baka Sockerfritt
  

Chokladplattor med valnötter och honung – 12 stycken

100 gram mörk choklad
40 gram ljus choklad valnötter (gärna salta, men det går såklart bra med naturella eller en annan nöt)
honung

Smält den mörka chokladen och gör runda plattor utav chokladen. Låt plattorna ligga en bit ifrån varandra, då chokladen rinner ut en del. Låt stelna en aning. Smält den ljusa chokladen och fördela en klick utav den på de mörka plattorna. Strö över bitar av valnöt och ringla därefter över valfri mängd honung.

 
Chokladplattor med valnötter och honung - Baka Sockerfritt