Hoppa till innehåll

Chokladpraliner med jordnötssmör – utan tillsatt socker!

        Tips till helgen kommer nu! För alla som älskar choklad är det här ett måste att göra. I alla fall om man också gillar jordnötter (men alla vet väl att choklad.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Chokladpraliner med jordnötssmör - utan tillsatt socker! - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Tips till helgen kommer nu! För alla som älskar choklad är det här ett måste att göra. I alla fall om man också gillar jordnötter (men alla vet väl att choklad och jordnötter är en match made in heaven??). Själv är jag barnsligt förtjust i choklad tillsammans med jordnötter och har givetvis använt dessa två smarrigheter tillsammans i massor utav mina recept!
 
De här chokladpralinerna är hur som helst lätta att göra och består av mörk respektive ljus choklad varvat med jordnötssmör. Givetvis kan man också köra på bara en typ av choklad och också använda något annat nöt/mandelsmör

Pralinformen är som ni kan se hjärtformad, vilken jag köpte för något år sedan från Panduro. Om man inte har en pralinform kan jag tipsa om iskubsformar av silikon eller att helt enkelt köra på ischokladsformar.

 

Chokladpraliner med jordnötssmör - utan tillsatt socker! - Baka Sockerfritt

 

Chokladpraliner med jordnötssmör – ca 15 stycken

80 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
80 gram ljus choklad, utan tillsatt socker
30 gram jordnötssmör, osötat
2 tsk sockerersättning
2 tsk olja (valfritt)

Smält mörk choklad tillsammans med 1 tsk olja försiktigt (jag kör i mikrovågsugn). Fördela chokladen i botten av pralinformar/iskubsformar (av silikon)/knäckformar och för med en liten pensel eller sked upp chokladen på kanterna. Låt stelna i kylskåp. Blanda jordnötssmör med sötning och klicka i mitten av pralinformarna (jordnötssmöret ska helst inte gå ut i formarnas kanter). Smält den ljusa chokladen tillsammans med 1 tsk olja och fördela ovanpå jordnötssmöret. Låt stelna helt och tryck ut ur pralinformarna.

 

 

Chokladpraliner med jordnötssmör - utan tillsatt socker! - Baka Sockerfritt