Chokladpraliner med jordnötssmör
Fina chokladpraliner med jordnötssmör! De är lätta att göra och.. Läs mer

15 min + tid att stelna i kylskåp
Kategorier: Äggfritt, Choklad, GI, Low carb/LCHF
Portioner: 15 stycken
Ingredienser
- 80 gram mörk choklad
- utan tillsatt socker
- 80 gram ljus choklad
- utan tillsatt socker
- 30 gram jordnötssmör
- osötat
- 2 tsk sockerersättning
- 2 tsk olja valfritt
Instruktioner
- Smält mörk choklad tillsammans med 1 tsk olja försiktigt (jag kör i mikrovågsugn). Fördela chokladen i botten av pralinformar/iskubsformar (av silikon)/knäckformar och för med en liten pensel eller sked upp chokladen på kanterna. Låt stelna i kylskåp.
- Blanda jordnötssmör med sötning och klicka i mitten av pralinformarna (jordnötssmöret ska helst inte gå ut i formarnas kanter).
- Smält den ljusa chokladen tillsammans med 1 tsk olja och fördela ovanpå jordnötssmöret. Låt stelna helt och tryck ut ur pralinformarna.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!