Chokladpudding, mejerifri
Denna hälsosamma chokladpudding, som dessutom är utan mejeriprodukter, är perfekt att gör som hälsosam dessert eller superlyxigt mellanmål! Det går givetvis att använda exemplvis.. Läs mer

Denna hälsosamma chokladpudding, som dessutom är utan mejeriprodukter, är perfekt att gör som hälsosam dessert eller superlyxigt mellanmål! Det går givetvis att använda exemplvis vispgrädde eller liknande som alternativ till kokosmjölken. Relativt lite gelatin används, vilket gör att konsistensen blir lösare än en pannacotta - och det tycker jag att en chokladpudding ska vara! Chokladpuddingen toppas gärna med lite extra hackad eller riven/hyvlad mörk choklad.
10 minuter + tid att stelna
Portioner: 4 portioner
Ingredienser
- 1 gelatinblad
- 100-120 gram choklad
- mörk
- 4 dl kokosmjölk
- 2 krm vaniljpulver
- ev. 1 msk sötströ
Instruktioner
- Lägg gelatinblad i kallt vatten
- Värm upp kokosmjölk i en kastrull, ta bort från plattan
- Rör ner bitar av choklad, vanilj och eventuell sötning till en slät konsistens.
- Ta upp gelatinbladet, krama ur vätskan och rör ner.
- Fördela i fyra glas. Låt stelna i fyra timmar eller mer. Toppa eventuellt med hackad eller riven choklad.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!