Chokladpuffar med puffat ris
Tänk att det är tredje advent – glad advent, och Lucia dessutom, på er alla! För den som är sugen på att svänga ihop något enkelt idag, eller till julafton, kan jag.. Läs mer


Tänk att det är tredje advent – glad advent, och Lucia dessutom, på er alla! För den som är sugen på att svänga ihop något enkelt idag, eller till julafton, kan jag tipsa om chokladpuffar. Det är ett så enkelt och lättbakat julgodis och kan vara ett sånt recept som man faktiskt orkar och vågar baka med sina småbarn! Främst är det att blanda ihop smält choklad och puffat ris. Och lite mandlar och torkad frukt tillsatte jag också i receptet. Passar även fint som en energiboost och litet mellanmål om ni frågar mig!

Chokladpuffar – 8 stycken
75 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl puffat ris
½ dl russin/torkade aprikoser (hackade)
½ dl mandlar
½ msk sockerersättning (eller annan valfri sötning)
ev. lite olja
Smält chokladen försiktigt gärna med någon tesked olja. Blanda ner russin och ev. hackade torkade aprikoser (eller annan torkad frukt), hackade mandlar, honung och puffat ris. Forma toppar av detta på en tallrik med bakplåtspapper. Stelnas och förvaras i kyl.
