Hoppa till innehåll

Chokladpuffar, utan tillsatt socker

        Glad tredje advent! Dagen till ära bjuder jag på ett tips på det riktigt enkla julgodiset chokladpuffar! Väligt lätt att göra av smält choklad och puffat ris. Plus.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Chokladpuffar, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Glad tredje advent! Dagen till ära bjuder jag på ett tips på det riktigt enkla julgodiset chokladpuffar! Väligt lätt att göra av smält choklad och puffat ris. Plus lite mandlar och torkad frukt som blandas i. En härlig liten godisbit som dessutom passar fint som mellanmål (eller muta till barnen). Eftersom det är så enkelt att svänga ihop kan även de små vara med och baka!
 
Idag julmyser vår lilla familj med en härlig tredje advents-fika med nära vänner till oss (inklusive deras två barn). Detta har jag längtat efter länge! Jag har bland annat bakat en saftig saffranskaka med dadlar från ett “gammalt” recept från mig själv. Jag visar er sen!
 
 

Chokladpuffar, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

 

Chokladpuffar – 8 stycken

75 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl puffat ris
½ dl russin/torkade aprikoser (hackade)
½ dl mandlar
½ msk honung (går att utesluta, eller byta ut mot annan sötning)
ev. lite olja

Smält chokladen försiktigt gärna med någon tesked olja. Blanda ner russin och ev. hackade torkade aprikoser (eller annan torkad frukt), hackade mandlar, honung och puffat ris. Forma toppar av detta på en tallrik med bakplåtspapper. Stelnas och förvaras i kyl.

 
 
 

Chokladpuffar, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt