Hoppa till innehåll
Open navigation

Chokladrutor à la lchf

Jag bjöd på hur mycket choklad som helst under söndagens fika (känns det som i varje fall). Även om det mesta var i mer “småbits”-format (det vill säga mindre munsbitar såsom.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag bjöd på hur mycket choklad som helst under söndagens fika (känns det som i varje fall). Även om det mesta var i mer “småbits”-format (det vill säga mindre munsbitar såsom Almond butter cups, praliner, chokladbollar), gjorde jag en större mjuk kaka – med massor av choklad i såklart! Kakan innehåller inget nötmjöl och är en riktig lchf-kaka (visserligen beroende på hur mycket kolhydrater chokladen innehåller). Kakan uppskattades mycket för sin kraftiga chokladsmak, och för att inte vara sådär sliskigt söt som många kakor är. Jag toppade kakan med smält choklad, samt vispad grädde!

Chokladrutor à la lchf - Baka Sockerfritt


Chokladrutor à la lchf

50 gram smör
ca 80 – 100 gram mörk choklad
2 ägg
½ dl vispgrädde
1 ½ msk sötströ
½ tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 150 grader. Smält smör och choklad. Vispa upp äggen och tillsätt alla de resterande ingredienserna.  Klä en liten fyrkantig form (ca 12X15 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 30- 35 minuter.

Chokladrutor à la lchf - Baka Sockerfritt