Chokladrutor med cornflakes
Dessa är svåra att motstå – sega små chokladgodisar med Läs mer


Cornflakesen jag använde kallas C-flakes och är glutenfria och utan tillsatt socker (köpes i välsorterade mataffärer, mathem etc). Jag kan även tillägga att chokladrutorna ska förvaras kallt så dom inte blir mjuka av värmen/brist på kyla!

Chokladrutor med cornflakes – 24 bitar
150 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
100 gram smör
5-6 dl cornflakes (glutenfria, utan tillsatt socker)
1 dl fibersirap honey
ca 2 msk extra sötning (eller efter smak)
½ tsk vaniljpulver
Koka upp smör och fibersirap gold. Ta bort från plattan och lägg ner bitar av choklad och låt smälta helt. Krossa cornflakes och för ner och söta efter smak. Klä en fyrkantig form (ca 15X20 cm) med bakplåtspapper och fördela i massan. Stelna i kyl och skär i bitar. Förvaras i kylskåp.

