Hoppa till innehåll
Open navigation

Chokladrutor

    Har ni någon gång bakat med brynt smör? Det är.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Chokladrutor - Baka Sockerfritt 

 

Har ni någon gång bakat med brynt smör? Det är fantastiskt gott! Smaken blir lite kolaaktig och förgyller vilket bakverk som helst. Jag har bakat en del med detta – allt från glass till chokladbollar. Och så dessa chokladhavrerutor. M.U.M.S.

Chokladhavrerutorna består av två lager där havrelagret har den goda kolasmaken från det brynda smöret, och toppenlagret består av jordnötssmör och smält choklad. Jag toppar dessutom rutorna med salta jordnötter och hackad choklad! Det tycker jag både blir extra snyggt och gott med det crunchiga.

 

Chokladrutor - Baka Sockerfritt

 

 

Chokladrutor – 6 stycken

Havredeg:
50 gram smör
1 dl havregryn
2 msk riven kokos
1 msk honung
½ msk sockerersättning
½ krm vaniljpulver

Chokladlager:
40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
3/4 dl jordnötssmör, salt och osötat
1 – 1 ½ msk sockerersättning
½ krm vaniljpulver

Topping:
Salta jordnötter

Havredeg
Bryn smör tillsammans med honung (tills det blir brunt, tar ca 10 minuter). Ta bort från plattan och rör ner resterande ingredienser. Klä en form/matlåda med folie (ca 10X10 cm) och tryck ut degen i botten.

Chokladlager
Smält chokladen försiktigt och blada därefter ner jordnötssmör och sötning efter smak. Fördela över havrebottnen.

Topping
Toppa med jordnötter.

Låt stå i kylskåp under några timmar, eller över natten. Skär i bitar.

 

 

Chokladrutor - Baka Sockerfritt

Chokladrutor - Baka Sockerfritt

Chokladrutor - Baka Sockerfritt