Hoppa till innehåll

Chokladsemlor

Det givna temat på söndagar nu fram till fettisdagen är ju semlor! Det är semelsöndag med andra ord. Jag har för första gången testat på att göra chokladsmelor, vilket var lite.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Det givna temat på söndagar nu fram till fettisdagen är ju semlor! Det är semelsöndag med andra ord. Jag har för första gången testat på att göra chokladsmelor, vilket var lite annorlunda. Men jag gillar ju choklad, så det var bara positivt! Ha nu en underbar söndag kära ni!
 

Chokladsemlor - Baka Sockerfritt 

Chokladsemlor – 3 stycken

Semelsmet:
15 gram smör
1 msk grädde
1 ägg
½ dl mandelmjöl
2 msk pofiber
1 tsk fiberhusk
1 msk hasselnötsmjöl
ca 1 ½ msk sötströ
1 tsk kakao
½ krm vaniljpulver
1 tsk bakpulver

Mandelmassa:
½ dl mandelmjöl
1 msk äggvita
½ msk sötströ
1 droppe bittermandelarom
½ krm vaniljpulver

Gräddfyllning:
½ – 2/3 dl vispgrädde
1 tsk kakao
1-2 tsk sötströ

Semelsmet
Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret. Vispa ägget pösigt och rör ner övriga ingredienser. Låt stå i ca 10 minuter. Forma tre runda bullar utav degen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 16 minuter.

Mandelmassa
Blanda ingredienserna noga. Skär av toppen av muffinsen och gör gropar i bottendelen (alternativt gör en grop direkt i muffinsen). Lägg inkråmet bland mandelmassefyllningen och blanda. Fördela mandelfyllningen i groparna.

Gräddfyllning
Vispa grädden med kakao och sötning. Klicka ut/spritsa grädden på mandelmassan. Lägg på locket och pudra gärna på florsötning!

 
Chokladsemlor - Baka Sockerfritt