Hoppa till innehåll
Open navigation

Chokladsmör (med nötter och fröer)

Precis som jag berättade härom veckan, så gjorde jag återigen en chokladkräm/nötsmör av diverse överblivna nötter – och även fröer denna gång. Jag hade en öppnad.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Precis som jag berättade härom veckan, så gjorde jag återigen en chokladkräm/nötsmör av diverse överblivna nötter – och även fröer denna gång. Jag hade en öppnad “toppingmix” från Risenta (innehållande naturella mandlar, pistagenötter och solrosfrön), som jag mixade med kakao, smör/olja och sötning. Den blev ganska tjock, så då testade jag för första gången att hälla lite vatten i min nötkräm. Detta gjorde att den bara blev smulig. Jag antar att detta beror på att olja och vatten stöter ifrån varandra… Så det gör jag inte om. Istället rekommenderar jag att mixa under en längre tid, eller att tillsätta mer kokosolja! Men smaken var underbar i vilket fall som helst.
 
Wow, vad glad jag är över att det blev så fint väder igår. Tack för det! Idag ska jag precis som igår passa på att träna, vilket jag brukar göra på helgerna då det finns lite mer tid än på vardagarna. Jag ska även passa på att umgås med min familj (föräldrar plus sambo)!
 
 
Chokladsmör (med nötter och fröer) - Baka Sockerfritt
 

Chokladsmör (med nötter och fröer)

100 gram nötter/frön såsom: mandlar, pistagenötter och pumpafrön
35 gram smör/kokosolja (ca häften/hälften)
ca 1 msk kakao
ca 1 ½ -2  msk sötströ
ev. vaniljpulver, agavesirap

Mixa samman allt.

Chokladsmör (med nötter och fröer) - Baka Sockerfritt