Hoppa till innehåll
Open navigation

Chokladsnittar med hasselnötskross

Detta är ett perfekt alternativ till de "vanliga" chokladsnittarna som görs på mjöl och socker. Istället för pärlsocker använder jag mig av finhackade hasselnötter (utan skal). Det går.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Detta är ett perfekt alternativ till de "vanliga" chokladsnittarna som görs på mjöl och socker. Istället för pärlsocker använder jag mig av finhackade hasselnötter (utan skal). Det går givetvis bra att använda sig av en annan nöt eller inget alls! Räcker till 15 stycken snittar!
35 minuter
Inga röster än
Kategorier: Choklad, Low carb/LCHF, Småkakor
Portioner: 15 stycken
Författare: admin

Ingredienser 

  • 1 ¼ dl mandelmjöl
  • 30 gram rumsvarmt smör
  • 2 tsk kokosmjöl
  • ½ ägg
  • 2 msk sötströ
  • 1 msk kakao
  • 2 krm bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • uppvispad äggvita att pensla på
  • Finhackade hasselnötter att strö över

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader
  • Blanda alla ingredienserna till en deg (förutom äggvitan och hasselnötterna).
  • Rulla till två längder till önskad tjocklek och platta ut på en plåt med bakplåtspapper. De kommer inte smälta ut speciellt mycket, så jag rekomenderar att man trycker ut dom ganska platta.
  • Pensla på med den uppvispade äggvitan och strö över finhackade hasselnötter.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 17 minuter (lite beroende på tjockleken). Kakorna kommer vara ganska mjuka när de tas ut men kommer stelna till och bli knapriga när de kallnat. Skär längderna på snedden till snittar av önskad storlek.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!