Chokladsnittar, utan tillsatt socker
Något som blev en favorit under julbakandet – men som är säsongslöst och verkligen passar när som under året – är chokladsnittar. Mums, mums, MUMS! Jag.. Läs mer


Något som blev en favorit under julbakandet – men som är säsongslöst och verkligen passar när som under året – är chokladsnittar. Mums, mums, MUMS! Jag har inte riktigt hunnit baka så mycket som jag kanske hade velat, och då passar det minst sagt fint att drömma sig bort och dregla över dessa smarrigheter.
Chokladsnittarna är halvsega i sin konsistens och så pass goda att jag rekommenderara att göra dubbelsats på kakorna på en gång!

Chokladsnittar – 10 snittar
25 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 ½ msk kokosmjöl
1 – 1 1/3 msk kakao
1 msk fibersirap gold
1 msk sockerersättning
1/3 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp smör och fibersirap gold. Ta bort från värmen och blanda därefter med resterande ingredienser. Forma en avlång rull av degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut till ca 1 cm hög. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. Skär längden försiktigt i snittar och låt därefter kallna helt (konsistensen är mjuk medan de fortfarande är ljumna).
