Chokladsnittar utan tillsatt socker
Jag hinner visserligen inte baka alls så mycket som jag skulle önska att jag hann så här i juletid – MEN några riktiga guldkorn har jag i alla fall lyckats.. Läs mer


Jag hinner visserligen inte baka alls så mycket som jag skulle önska att jag hann så här i juletid – MEN några riktiga guldkorn har jag i alla fall lyckats svänga ihop (tur det)! En sådan godbit är chokladsnittar. Halvsega skapelser med en ruskigt god chokladsmak. Jag vill liksom svänga ihop kakorna igen på en gång!
Receptet räcker till cirkus 10 kakor, men det är nog lika bra att göra dubbel sats (minst) när man ändå håller på (gör då två längder och platta ut). Annars tar säkerligen allt slut väldans snabbt. Tänk på att kosnistensen är mjuk när kakorna fortfarande är varm, men stelnar när dom kallnar.

Chokladsnittar – 10 snittar
25 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 ½ msk kokosmjöl
1 – 1 1/3 msk kakao
1 msk fibersirap gold
1 msk sockerersättning
1/3 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp smör och fibersirap gold. Ta bort från värmen och blanda därefter med resterande ingredienser. Forma en avlång rull av degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut till ca 1 cm hög. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. Skär längden försiktigt i snittar och låt därefter kallna helt.


