Chokladsufflé, mejerifri
Ljuvligt recept på chokladsufflé som är lätt att göra. Detta recept är utan mejeriprodukter (dubbelkolla din choklad, även om de flesta mörka är utan mejerier). Tillsätt gärna med lite.. Läs mer

30 minuter
Kategorier: Choklad, Low carb/LCHF, Mejerifritt
Servings: 3 -4 portioner
Ingredienser
- 2 ägg
- 50 gram mörk choklad
- utan tillsatt socker
- 1 ½ - 2 msk sockerersättning
- 1 ½ msk kokosolja
- 1 krm vaniljpulver
- ev. ½ msk kakao för kraftigare chokladsmak
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bitar av choklad i en liten skål tillsammans med olja. Värm i mikron i 30 sekunder och rör tills chokladen smält.
- Separera äggvita från gulan och fördela i separata skålar. Vispa äggvita med sötströ pösigt med en elvisp. Vispa därefter äggulan lite lätt.
- Blanda äggula med chokladen, vanilj samt eventuellt kakao. Vänd försiktigt ner äggvitan.
- Fördela smeten i små ugnssäkra formar, ca 1-2 cm upp från kanten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera gärna rumstempererad, men går också bra att servera kall. Toppa gärna med bär, florsötning, hackad choklad och/eller valfri grädde.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!