Chokladsufflé utan mejeriprodukter
Hoppas ni har haft en härlig och solig vecka, och kanske till och med någon/några lediga dagar i och med den svenska nationaldagen! Ett bakverk som passar alldeles.. Läs mer



Chokladsufflé, mejerifri – 3 till 4 stycken
2 ägg
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 ½ – 2 msk sockerersättning (Use Like Sugar)
1 ½ msk kokosolja
1 krm vaniljpulver
ev. ½ msk kakao för kraftigare chokladsmak
Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bitar av choklad i en liten skål tillsammans med olja. Värm i mikron i 30 sekunder och rör tills chokladen smält. Separera äggvita från gulan och fördela i separata skålar. Vispa äggvita med sockerersättning pösigt med en elvisp. Vispa därefter äggulan lite lätt. Blanda äggula med chokladen, vanilj samt eventuellt kakao. Vänd försiktigt ner äggvitan. Fördela smeten i små ugnssäkra formar, ca 1-2 cm upp från kanten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera gärna rumstempererad, men går också bra att servera kall. Toppa gärna med bär, florsötning, hackad choklad och/eller valfri grädde.
