Hoppa till innehåll

Chokladsufflé utan mejeriprodukter

      Hoppas ni har haft en härlig och solig vecka, och kanske till och med någon/några lediga dagar i och med den svenska nationaldagen!   Ett bakverk som passar alldeles.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Chokladsufflé utan mejeriprodukter - Baka Sockerfritt
 
 
 
Hoppas ni har haft en härlig och solig vecka, och kanske till och med någon/några lediga dagar i och med den svenska nationaldagen!
 
Ett bakverk som passar alldeles utmärkt till sommardessert är denna härliga chokladskapelse i prtionsformat – chokladsufflé! Känns både väldigt lyxig och är lättbakad. Basen är smält choklad  men jag tycker det är gott att tillsätta lite extra kakao för en något kraftigare chokladsmak. Chokladsufflen är mejerifri och serveras gärna med mejerifri grädde (eller glass!) och lite bär!

  

Chokladsufflé utan mejeriprodukter - Baka Sockerfritt
 

 

Chokladsufflé, mejerifri – 3 till 4 stycken

2 ägg
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 ½ – 2 msk sockerersättning (Use Like Sugar)
1 ½ msk kokosolja
1 krm vaniljpulver
ev. ½ msk kakao för kraftigare chokladsmak


Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bitar av choklad i en liten skål tillsammans med olja. Värm i mikron i 30 sekunder och rör tills chokladen smält. Separera äggvita från gulan och fördela i separata skålar. Vispa äggvita med sockerersättning pösigt med en elvisp. Vispa därefter äggulan lite lätt. Blanda äggula med chokladen, vanilj samt eventuellt kakao. Vänd försiktigt ner äggvitan. Fördela smeten i små ugnssäkra formar, ca 1-2 cm upp från kanten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera gärna rumstempererad, men går också bra att servera kall. Toppa gärna med bär, florsötning, hackad choklad och/eller valfri grädde.

 

 

Chokladsufflé utan mejeriprodukter - Baka Sockerfritt