Hoppa till innehåll

Chokladsufflé, utan tillsatt socker

        För den som är lite sent ute, men ändå vill ha en härlig nyårsdessert utan tillsatt socker och gluten måste jag tipsa om en gammal goding – Chokladsufflé... Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Chokladsufflé, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
För den som är lite sent ute, men ändå vill ha en härlig nyårsdessert utan tillsatt socker och gluten måste jag tipsa om en gammal goding – Chokladsufflé. Jag har visat den förut, men receptet är väl värt att visa igen. Perfekt för sådana här festliga tillfällen när men behöver svänga ihop något snabbt med som ändå är lyxigt!
 
Basen består av smält choklad men jag tycker det är gott att tillsätta lite extra kakao för en något kraftigare chokladsmak. Chokladsufflen är mejerifri och serveras gärna med grädde eller glass (gärna mejerifri) och kanske till och med lite fräscha bär eller riven/hackad choklad!
 
Gott nytt år på er alla därute!

  

 

Chokladsufflé, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

 

Chokladsufflé, utan tillsatt socker – 3 till 4 stycken

2 ägg
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 ½ – 2 msk sockerersättning
1 ½ msk kokosolja
1 krm vaniljpulver
ev. ½ msk kakao för kraftigare chokladsmak

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bitar av choklad i en liten skål tillsammans med olja. Värm i mikron i 30 sekunder och rör tills chokladen smält. Separera äggvita från gulan och fördela i separata skålar. Vispa äggvita med sockerersättning pösigt med en elvisp. Vispa därefter äggulan lite lätt. Blanda äggula med chokladen, vanilj samt eventuellt kakao. Vänd försiktigt ner äggvitan. Fördela smeten i små ugnssäkra formar, ca 1-2 cm upp från kanten. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera gärna rumstempererad, men går också bra att servera kall. Toppa gärna med bär, florsötning, hackad choklad och/eller valfri grädde.

 

 

Chokladsufflé, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt