Chokladtäckta kakor med kokosfyllning
Dessa härliga chokladtäckta kokosbitar med dadlar består utav tre lager. En botten med Läs mer
35 minuter + tid för kakan att svalna
Kategorier: Äggfritt, Baka med frukt, Choklad, Småkakor
Portioner: 4 bitar
Ingredienser
Botten:
- 20 gram smör
- 1 dl mandelmjöl
- 2 msk pofiber
- ⅔ msk honung
Fyllning:
- 50 gram färska dadlar
- urkärnade
- ½ dl riven kokos
- 1 msk mandelmjöl
- ½-1 msk vatten
Topping:
- 30 gram mörk choklad
- utan tillsatt socker
Instruktioner
- Botten
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ingredienserna noga.
- Fördela ut degen i form av en fyrkant (ca cm) på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, eller tills kakan tar färg. Låt svalna
- Fyllning
- Mosa samman allt, antingen med sked eller med händerna. Fördela på botten
- Topping
- Smält chokladen. Antingen skär kakan i rutor och fördela på choklad ovanpå varje enskild ruta, eller skär efter chokladen fördelats på. Låt stelna.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!