Chokladtäckta kokosbitar
Dessa fina chokladäckta kokosbitar är perfekta att ha på fikan – men även att ge bort som en söt present! Till sötma har jag använt Läs mer


Chokladtäckta kokosbitar – 4 stycken
Botten:
20 gram smör
1 dl mandelmjöl
2 msk pofiber
⅔ msk honung
Fyllning:
50 gram färska dadlar, urkärnade
½ dl riven kokos
1 msk mandelmjöl
½-1 msk vatten
Topping:
30 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ingredienserna noga. Fördela ut degen i form av en fyrkant (ca 8-10*2 cm) på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, eller tills kakan tar färg. Låt svalna.
Fyllning
Mosa samman allt, antingen med sked eller med händerna. Fördela på botten.
Topping
Smält chokladen. Antingen skär kakan i rutor och fördela på choklad ovanpå varje enskild ruta, eller skär efter chokladen fördelats på. Låt stelna.


