Hoppa till innehåll

Chokladtäckta kokosbitar

Dessa fina chokladäckta kokosbitar är perfekta att ha på fikan – men även att ge bort som en söt present! Till sötma har jag använt Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Dessa fina chokladäckta kokosbitar är perfekta att ha på fikan – men även att ge bort som en söt present! Till sötma har jag använt honung och färska dadlar
 
Bitarna består utav tre lager. En botten med mandelmjöl som bas, sötad med honung. Kakans fyllning består utav en kokos- och dadelmassa, och toppingen är helt enkelt smält choklad (jag kör på en variant utan tillsatt socker, men det går givetvis också bra att använda en “vanlig” 70 %-ig, eller liknande). Och om man inte bjuder på dom eller ger bort dom, fungerar det lika bra att äta upp själv.
 
Hoppas ni har, och kommer att ha, en underbar helg!
 
 
 
 

Chokladtäckta kokosbitar - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Chokladtäckta kokosbitar – 4 stycken

Botten:
20 gram smör
1 dl mandelmjöl
2 msk pofiber
⅔ msk honung

Fyllning:
50 gram färska dadlar, urkärnade
½ dl riven kokos
1 msk mandelmjöl
½-1 msk vatten

Topping:
30 gram mörk choklad, utan tillsatt socker

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ingredienserna noga. Fördela ut degen i form av en fyrkant (ca 8-10*2 cm) på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, eller tills kakan tar färg. Låt svalna.

Fyllning
Mosa samman allt, antingen med sked eller med händerna. Fördela på botten.

Topping
Smält chokladen. Antingen skär kakan i rutor och fördela på choklad ovanpå varje enskild ruta, eller skär efter chokladen fördelats på. Låt stelna.

 
 
 
 

Chokladtäckta kokosbitar - Baka Sockerfritt
 
Chokladtäckta kokosbitar - Baka Sockerfritt
 

Chokladtäckta kokosbitar - Baka Sockerfritt